30ya 30

mahdavikani.khamene














محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری است. اختیار عزل و نصب و انتخاب و همچنین نظارت بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی با این مجلس است؛ عکس از فارس


محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری در ایران، که اواخر سال گذشته به این مقام دست یافته می گوید که اگر در جمهوری اسلامی رییس باشد و احساس کند که کناره گیری او به مصلحت است، باید کناره گیری کند.

آقای مهدوی کنی گفته است: بعضی ها فکر می کنند واقعا اگر کنار بروند ، هیچکس و هیچ چیز باقی نمی ماند. نه اینجوری نیست. بنده بروم کنار طوری نمی شود.

سخنان اخیر او در جمع اعضای حزب موئلفه اسلامی در اواخر فروردین امسال ایراد شده و اخیرا در نشریه "شما" ارگان مطبوعاتی این حزب منتشر شده است.

آقای مهدوی کنی در این سخنرانی خطاب به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور و مقام های دولتی هم هشدار داده که از تک روی در اداره امور کشور خودداری کند.

او در عین حال خواستار حضور بیشتر روحانیون در سیاست شده و گفته است: گاهی اوقات به دلیل بعضی از حوادث و شکست های ظاهری بعضی می گفتند دوره روحانیت گذشته و بی مصرف شده است، ولی بنده از همان اول عرض می کرده ام که اینطور نیست. ممکن است نوساناتی در مسائل سیاسی پیش بیاید اما نباید اصول را فراموش کنیم.

آقای مهدوی کنی نسبت به کاهش حضور روحانیون در میان نمایندگان مجلس هشدار داده و گفته "اگر که به تدریج حضور روحانیون در مجلس شورای اسلامی در هر دوره ای کم بشود این نشان می دهد که انقلاب دارد از مسیر خودش منحرف می شود."

او به خطاب به اعضای حزب موتلفه گفته است: نگویید که اگر فلان روحانی از فلان شهر انتخاب شود، ممکن است در مجلس فعال نباشد و یک کلاهی تحصیل کرده امروزی ممکن است بتواند بیشتر فعال باشد. اینطور نباید فکر کرد. فعالیت در مجلس یک فعالیت جمعی است که راهنمایی آن به دست یک عده ای از نخبگان است. مجلس را نخبگان می گردانند . اما یک عده ای باید باشندکه فعالیت این نخبگان را تأیید کنند و اگر روحانیت نباشد چیز بدی می شود.

آقای مهدوی کنی ۸۰ ساله، اسفند ماه سال گذشته خورشیدی در پی کناره گیری اکبر هاشمی رفسنجانی از نامزدی ریاست مجلس خبرگان، بدون حضور هیچ رقیبی به عنوان جانشین او انتخاب شد.

ریاست آقای هاشمی رفسنجانی بر مجلس خبرگان به دلیل برخی از مواضع متمایلش به منتقدان دولت، با انتقاد های شدیدی در میان هواداران آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران و محمود احمدی نژاد رئیس جمهور این کشور رو به رو شده بود.

آقای هاشمی رفسنجانی در آخرین سخرانی اش در مجلس خبرگان به عنوان رئیس این مجلس گفته بود که تصمیم گرفته است دیگر در هیچ انتخاباتی شرکت نکند و اگرچه مردم را به شرکت در انتخابات تشویق می کند اما "به خاطر سن بالای من، کسی نباید از من توقع داشته باشد."

محمدرضا مهدوی کنی در حالی کرسی ریاست مجلس خبرگارن را از آقای هاشمی رفسنجانی تحویل گرفت که به دلیل ضعف جسمانی و بیماری، بر روی صندلی چرخ دار در صحن مجلس حاضر شده بود.

آقای مهدوی کنی در شهریور سال ۱۳۶۰ که وزیر کشور بود، پس از انفجار دفتر نخست وزیری ایران و کشته شدن رئیس جمهور و نخست وزیر وقت مطابق قانون اساسی تا زمان برگزاری انتخابات، کفیل نخست وزیری شد و به این ترتیب به مدت ۴۵ روز تا زمان انتخاب آیت الله علی خامنه ای به عنوان رئیس جمهور، نخست وزیر ایران بود.

او آخرین روحانی ای است که در تاریخ ایران سمت نخست وزیری را در اختیار داشت.

آقای مهدوی کنی از روحانیون بانفوذ جناح راست سنتی در ایران است و در حال حاضر دبیرکلی جامعه روحانیت مبارز را بر عهده دارد که یک تشکل سیاسی محافظه کار روحانی است.







نظرات:


متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی